Nieuws /

​Angelique Spaninks nieuwe directeur STRP Festival

STRP 2011

— Angelique Spaninks is benoemd tot de nieuwe directeur van het STRP Festival. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar directeurschap bij MU.

Het komende STRP festival, dat gepland staat voor maart 2013 is de eerste van een reeks STRP biënnales. In de nieuwe opzet zal STRP haar positie als grootste kunst en technologie festival in Europa verder uitbouwen met prikkelende presentaties en grootse spektakels waarin kunst, technologie en popcultuur versmelten.

Naast een tweejaarlijks groots festival wil STRP ook door het jaar heen meer en voor een breder publiek van zich doen spreken, op Strijp S en daarbuiten.

Volgens het bestuur van STRP heeft Angelique Spaninks de juiste combinatie van artistieke bevlogenheid en cultureel ondernemerschap om STRP verder te laten groeien, zowel inhoudelijk, als in formaat en betekenis voor Eindhoven. Ook het bestuur van MU ziet in de combinatie een sterke troef naar verdere ontwikkeling in de toekomst, temeer omdat MU wil verhuizen van De Witte Dame naar Strijp S.

4353
Angelique Spaninks (MU / STRP)

Angelique Spaninks

Spaninks (1966) maakte de overstap van de journalistiek naar de cultuur. Na ruim tien jaar als kunstredacteur en in het redactiemanagement van het Eindhovens Dagblad te hebben gewerkt, nam zij in 2005 het directeurschap van kunstruimte MU in de Witte Dame over. Zij heeft STRP van begin af aan gevolgd en in steeds nauwer samenwerking gesteund.

"Dat ik juist nu STRP mag gaan leiden, is een buitenkans die ik met beide handen grijp. Het eerste pionieren is voorbij, maar Strijp is nog altijd de plek waar de stad, de cultuur en de technologie van de toekomst komende jaren vorm gaan krijgen en tastbaar worden. Daar kan en wil ik zo veel mogelijk aan bijdragen. Het is bovendien dé plek waarmee Eindhoven en waarschijnlijk heel cultureel Brabant zich landelijk en internationaal gaan profileren. Het STRP Festival speelt daarin een hoofdrol."

Volgens Spaninks kunnen beide instellingen elkaar in deze constructie op cruciale punten versterken en aanvullen. "STRP en MU zijn allebei sterke instellingen met een duidelijk eigen profiel. STRP verbindt muziek, kunst en technologie op spectaculaire wijze voor een breed publiek.

MU stimuleert internationaal jong talent in kunst, design, popcultuur en nieuwe media om de grenzen van de hedendaagse kunst te verkennen en te vertalen naar vernieuwende tentoonstellingen die met name jongeren aanspreken. De ambitie is om alle kwaliteiten en internationale netwerken van beide instellingen en hun teams komende jaren in te zetten zodat Eindhoven als innovatieve culturele hotspot nog steviger op de kaart komt."

Bericht via MU.nl

Share

Facebook comments