Nieuws /

De objecten van de toekomst bij V2_ Blowup

Superflux (foto: Anab Jain)

— 3D printers, speculatief design en de toekomst staan centraal tijdens V2_ Blowup: The Era of Objects op 29 september, met onder andere Julian Bleecker.

3889

Deze week nog stond in de kranten dat 3D-printers skimmers onzichtbaar maken. Het gebruik van 3D-printers voor criminaliteit is misschien een zwaar toekomstscenario, maar er zijn natuurlijk ook positieve toepassingen voor de objecten van de toekomst te bedenken. Bekijk ook dit item van NOS Nieuws over 3D-printing in het FabLab. En er zijn natuurlijk ook andere cliché voorbeelden van toekomstobjecten zoals de vliegende auto. De vraag blijft wat er uit deze vormen van speculatief design kan worden gehaald?

V2_ gaat op 29 september tijdens Blowup: The Era of Objects in een 'open denktank' format hierover nadenken met Julian Bleecker, designer en onderzoeker bij o.a. Nokia Design, Alexandra Deschamps-Sonsino, productontwerper en entrepeneur voor Really Insteresting Group en Anab Jain, interactie-ontwerper, oprichtster van Superflux en recent nog TED fellow (zie foto).

Na een korte lezing van de sprekers heeft het publiek de mogelijkheid om samen te werken met de experts in de open denktank: Een designsessie waarin uitdagingen op het gebied van productontwerp voor de 'not-so-near future' worden behandelt. Toegang voor de avond is gratis en het evenement is ook te volgen via live.v2.nl, meer informatie op de V2_ website.

Share

Facebook comments