Nieuws /

Nederlandse inbreng bij ISEA Istanbul 2011

ISEA 2011 Istanbul (foto: promotie)

— Istanbul staat van 14 tot 21 september in het teken van ISEA 2011, het jaarlijkse internationale symposium voor elektronische kunst.

​In 2010 was ISEA curator Lanfranco Aceti te gast bij Virtueel Platform om inzicht te krijgen in Nederlandse projecten voor het symposium (lees ook het verslag van deze bijeenkomst). Enkele van de projecten die gepresenteerd werden zullen te zien zijn tijdens ISEA 2011. Ook presenteert Virtueel Platform een sessie over de Hybride Stad in samenwerking met onderzoeker Michiel de Lange.

3855
Studio Roosegaarde - Lotus 7.0 (foto: promotie)

Bij de 'paper session' Bodies as Bio-Interfaces op 19 september zal mediakunstenares en onderzoekster Karen Lancel onderzoek rondom Tele_Trust, dat ook onderdeel is van de Virtueel Platform Best Practice, presenteren. Mediakunstenaar Sander Veenhof zal deelnemen aan de 'paper session' over de Changing Vocabularies of Digital Art op 15 september. Hij zal daar samen met Kasia Molga ingaan op het begrip 'Art 2.0' in 'Investigating the notion of Art 2.0'

Op 20 september is de sessie Beyond Locative: Media Arts after the Spatial Turn op 20 september, waar Michiel de Lange aan zal deelnemen. Deze sessie gaat over de acceptatie van locatieve media in gebruikstechnologie en populaire cultuur. Tijdens dit panel wordt locatieve media bekeken in de context van stad- en mediastudies, en wordt kritisch gekeken of er sprake is van een avantgardebeweging.

3859

Andere aanwezigen zijn onder andere Daan Roosegaarde met de projecten Intimacy (ook Best Practice) en Lotus 7.0, en Esther Polak and Ivar van Bekkum die onder andere samenwerkten aan Souvenir en NomadicMILK.

V2 _Test_Lab
V2_ zal tijdens ISEA de uitkomsten van de jaarlijkse Summer Sessions presenteren tijdens een Test_Lab sessie. Dit format wordt al enige tijd ingezet voor de tweemaandelijkse presentatie-avonden bij V2_ en op ISEA zullen bezoekers ook kunnen interacteren met kunstwerken en live demonstraties bekijken.

Share

Facebook comments