Nieuws /

Eindpresentaties Studio for Unsollicited Architecture, Design en E-culture

Studio for Unsollicited Architecture, Design, E-culture

— Op donderdag 21 maart 2013 zullen de teams die de afgelopen maanden onder de vleugels van de Studio for Unsolicited Architecture, Design & E-culture hebben gewerkt, de resultaten van hun onderzoek presenteren.

​De presentaties vinden plaats op donderdag 21 maart 2013 van 20:00 tot 22:00 uur in het auditorium van Het Nieuwe Instituut (Museumpark 25, Rotterdam). Na afloop is er een borrel in de foyer.

Direct inschrijven via www.nai.nl/inschrijven

Die avond zal het team van de Cloud Collective hun voorstel ‘Open Source City’ presenteren en zullen zij hun (op open data gebaseerde) online platform lanceren waardoor iedereen snelle ruimtelijke claims en verbanden kan onderzoeken.

Het team van Studio Papaver toont met hun onderzoek ‘Leve de Krimp!’ een methode die nieuwe media gebruikt om bewoners van krimpgebieden aan te sporen zelf op zoek te gaan naar slimme verbindingen in materialen, diensten, kennis en geld, waardoor de bewoners hun eigen toekomst positief kunnen veranderen. En het team van Tomasz Jaskiewicz, Lilet Breddels, Alexander Zeh en Karen van der Moolen presenteren de resultaten van hun onderzoek ‘Self Building Building, naar wat ze zelf betitelen als ‘een nieuw model voor architectuur en stedebouw’.

Elk voorstel gaat gepaard met een bidboek; een concreet uitgewerkt voorstel dat laat zien met welke partijen er verder zal worden gewerkt om de ideeën daadwerkelijk te realiseren en verder te ontwikkelen de komende tijd.

Studio

De Studio for Unsolicited Architecture, Design & E-Culture is een initiatief van Het Nieuwe Instituut in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Zij bieden op deze wijze een podium voor experiment en innovatie op het gebied van complexe ruimtelijke vraagstukken die tevens maatschappelijk relevant zijn.

Het Nieuwe Instituut onderzoekt de mogelijkheden om in de nabije toekomst een Studio op te zetten waarin een podium en een vrije denkruimte wordt geboden voor professionals in de architectuur, design en e-cultuur.

 Kijk voor meer informatie op www.nai.nl/studio

Waar en wanneer?

Donderdag 21 maart 2013
Aanvang: 20:00 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Auditorium Het Nieuwe Instituut (gebouw NAi, Museumpark 25, Rotterdam)
Toegang: Gratis
Inschrijven via www.nai.nl/inschrijven

Share

Facebook comments