Nieuws /

GOGBOT wint Nationale Evenementen innovatieprijs

GOGBOT 2010: Singularity

— Het GOGBOT festival heeft in Den Haag tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen 2011 de eerste prijs in de wacht geleept.

Het GOGBOT festival zet Enschede op de kaart als innovatieve stad en heeft daarmee de twee andere genomineerden, Lowlands (Biddinghuizen) en In Vervoering (Utrecht), achter zich gelaten. Jaarlijks wordt de stad vier dagen lang overspoeld door dit spektakel van multimedia, kunst, muziek en technologie.

Bezoekers buiten de regio
Het thema van GOGBOT 2010, Technologische Singulariteit, ging over de exponentiële groei van de technologie die leidt tot steeds slimmer wordende computers. In 2010 hebben zo’n 16.000 mensen GOGBOT bezocht. Van alle evenementen in Enschede trekt GOGBOT de meeste bezoekers van buiten de regio. De organisatie van het festival is in handen van PLANETART.

GOGBOT 2011 vindt plaats van 8 tot en met 11 september, met medewerking van ruim 250 kunstenaars uit binnen en buitenland als Ryoji Ikeda, Maruosa, Eustachian, Venetian Snares, Merzbow, Marnix de Nijs, e.v.a.


Share

Facebook comments