Nieuws /

Maak je eigen app met de Incubate Festival API

SMS Slingshot op Incubate 2011 (foto: Flickr Incubate)

— Als eerste festival in Europa nodigt Incubate mensen uit om een eigen website of app te maken op basis van een API.

Incubate is een internationaal festival dat jaarlijks plaatsvindt in Tilburg. Je kunt er onder andere genieten van interactieve kunst en innovatieve muziek. Eerder al presenteerde Incubate initiatieven als Open Source Expo en het Social Festival Model.

Met het opzetten van een API en het delen van data met bezoekers wil Incubate het festival een diepere laag geven. ​Ontwikkelaars kunnen met de API bijvoorbeeld een Incubate quiz maken, of een app die bezoekers muziektips geeft tijdens het festival.

4185

API en Apps
Het internet is in de laatste vijf jaar sterk veranderd door de opkomst van apps naast de traditionele website. Web- en softwareontwikkelaars kunnen nu dan ook hun eigen Incubate website of applicatie neerzetten door de Application Programming Interface (API). Door de API is onder andere data beschikbaar van artiesten, tijdschema's, podia en het laatste festivalnieuws.

Competitie
In samenwerking met Freshheads heeft Incubate nu een competitie opgezet. Iedereen die een goed idee uitwerkt, heeft de kans om 500 euro te winnen. Op 10 februari kun je deelnemen aan een seminar bij Freshheads, waar je meer informatie kunt krijgen over de API. Applicaties kunnen worden ingezonden vanaf 10 februari, vanaf die dag wordt ook alle informatie over de competitie online gezet. Alle applicaties kun je dan zien op incubate.org.

Share

Facebook comments