Nieuws /

Lintjesregen voor digitale kunst en cultuurprojecten 2013

Best Practice Rozet

— Vijftien Nederlandse kunstenaars, culturele instellingen en bedrijven ontvangen op 29 april 2013, rond de koninklijke lintjesregen, een Best Practice rozet voor hun sterke digitale kunst- of cultuurproject. Het Nieuwe Instituut neemt de traditie van een digitale lintjesregen over van Virtueel Platform.

4668
Rijksstudio (www.rijksmuseum.nl)

​Best Practice zijn de meest innovatieve en inspirerende digitale mediaprojecten uit kunst, cultuur en maatschappij. Een schreeuw omgezet naar een 3D-object, een digitale toegang tot de collectie van het Rijksmuseum, een transmediaal project over de droom om te vliegen, en zelf het nieuws hacken. Dit is slechts een greep uit de vele verrassende digitale projecten.

Gedurende 2012 heeft Virtueel Platform Best Practices toegevoegd aan het online overzicht op virtueelplatform.nl/best-practice. Na de fusie gaat Het Nieuwe Instituut hier mee door. Elk jaar worden eind april, rond de koninklijke lintjesregen, de Best Practice rozetten verstuurd naar projecten die in het afgelopen jaar zijn toegevoegd. Door goede voorbeelden uit te lichten en te promoten, brengt Het Nieuwe Instituut e-cultuur bij een breed publiek onder de aandacht.

Heb jij als kunstenaar een lintje gekregen? We zien graag waar jij 'em in je atelier, of andere originele plek, ophangt. Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

Bekijk de projecten van de Best Practice lintjesregen 2013.

4364
Human Birdwings (humanbirdwings.net)

Share

Facebook comments