Nieuws /

Media Art op Rotterdamse Museumnacht

Water Light Graffiti. Installatie van Antonin Fourneau, Digitalarti artlab. Foto: Quentin Chevrier, Digitalarti

— Een LEDwand van vier meter breed waarvan de lampjes reageren op water, magische kamers met ‘virtuele verf’ en nieuwe instrumenten die je met je lichaam bedient. Het zijn drie voorbeelden van media art die je kunt tegenkomen tijdens de Rotterdamse Museumnacht, op zaterdag 9 maart in Het Nieuwe Instituut.

​Dive in!

Laat je verrassen in Het Nieuwe Instituut: dé plek waar architectuur, design, mode en e-cultuur samenkomen en elkaar versterken. Met een intrigerend programma op het grensvlak van vormgeving, spel, beeld en geluid. Ga zelf aan de slag en kleur en schilder met lichtverf en water, of laat je overrompelen door fascinerende performances.

Kinderprogramma Droomwereld op het DoeDek

Creëer magische kamers op het DoeDek. Bouw je eigen kamer met levensgrote blokken en schilder deze virtueel met lichtverf. Kom spelen met vormen en geef kleur aan je droomwereld (tot 22.00 uur)! Heb je je altijd al afgevraagd hoe het de acteurs uit je favoriete tv-serie lukt te huilen met echte tranen? Leer het nu zelf in de workshop Huilen voor beginners van Maas, theater en dans voor jong publiek (20.00, 21.00 en 22.00 uur). Leuk voor kinderen en volwassenen!

Water Light Graffiti

Maak zelf een kunstwerk met de installatie Water Light Graffiti van kunstenaar Antonin Fourneau. Hij ontwierp een LED wand van vier meter breed waarvan de lampjes reageren op water. Ga dus lekker aan de gang met water en de lichtjes van de installatie zullen oplichten. Droogt het water op, dan dooft het kunstwerk weer. Alles kan als instrument gebruikt worden: van plantenspuiten tot vochtige kwasten en natte handen. Beter voor het milieu dan de spuitbussen die gewoonlijk gebruikt worden voor graffiti.

4726
PieterJan Pieters - Sound on Intuition. ©PieterJan Pieters

Huilen voor beginners

In de Bakemaserre geeft theater- en dansgroep MAAS driemaal de hilarische workshop Huilen voor beginners. Laat je verleiden tot de grootste huilbui aller tijden. Huil zoals je niet wist dat je kon huilen. Via speelse opdrachten slaat je lach om in een traan om tenslotte te eindigen in een onbedaarlijk wenen. Voor de inmiddels geoefende huiler is het een kleine moeite om de mooiste tranen te tonen aan de camera. Niet getreurd als je dat niet lukt. De tranenstick biedt hulp! Neem je mascara mee voor het meest dramatische effect. De workshops starten om 20.00, 21.00 en 22.00 uur. Kom op tijd, want er is slechts plaats voor 25 personen per workshop.

Pieter-Jan Pieters

Pieter-Jan Pieters is een jonge ontwerper die nieuwe instrumenten maakt die hij met zijn lichaam bedient. Dit leidt niet tot moeilijke bliepjesmuziek, maar tot schitterende soundscapes. Kijk en luister maar.

Spetterend feest

Natuurlijk wordt de nacht afgesloten met een spetterend feest!

Design & muziek in Museumwoning Sonneveld

Beleef de jaren dertig in Museumwoning Sonneveld met een rondleiding en een sfeervol muziekprogramma. Het huis is tot de nok toe gevuld met designklassiekers, zoals de stalen buismeubelen en lampen van Gispen, meubilair van Erich Dieckmann en Marcel Breuer en tapijten en stoffering van de firma Metz & Co. De Bruynzeel keuken is van Piet Zwart, de prachtige vazen zijn van Copier en het glasservies van De Bazel en Berlage. Deze tour is een must voor iedere designliefhebber.

Waar en Wanneer

Rotterdamse Museumnacht
9 Maart 2013, 20.00 - 02.00u
Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Meer info: www.rotterdamsemuseumnacht.nl


Share

Facebook comments