Nieuws /

Night of the Nerds neemt NEMO Science Center over

Monobanda Mimicry (afbeelding: monobanda.nl)

— Nerds nemen het ScienceCenter van NEMO Amsterdam over op 8 oktober 2011. Verwacht wonderlijke wetenschap, vette clinics, bijzondere experiences en nerdtalks.

De Night of the Nerds avond trapt af met een interactieve nerdtalk, dat zal gaan over technologie nu en in de toekomst hoe technologie en innovatie ons leven gaan beïnvloeden.

3900
Anouk Wipprecht Daredroid 2.0 (foto: promotie)

Verder kun je in het Experience programma veel beleven. Mimicry van Monobanda (zie foto boven) laat je in een zandbak spelen, maar niet zo maar een. In deze game vorm je in het zand de speelwereld waarin de balletjes en poppetjes leven die laat rollen springen of zweven door de bergen en dalen die je zojuist hebt gemaakt. Graaf je een kuiltje, dan wordt dat een meertje. Maak je een berg, dan wordt er automatisch sneeuw op geprojecteerd.

Ook zal mode- en technologie-ontwerster Anouk Wipprecht haar cocktails makende cocktailjurk DareDroid laten zien. Wipprecht werkte eerder ook aan Best Practice Intimacy, een samenwerking met Studio Rosegaarde.

En wat dacht je van gamen met je hersenen? De Brain Computer Interface (BCI) maakt een directe koppeling tussen activiteit in je hersenen en een computer mogelijk. Dit betekent letterlijk dat je computers kunt aansturen met alleen je gedachtes.

In de Clinics kun je zelf aan de slag met technologie en applicaties. In de UFO Augmented Reality clinic met Sander Veenhof kun je bijvoorbeeld zelf aan de slag met AR. Bekijk het volledige programma op de Night of the Nerds website.

Share

Facebook comments