Nieuws /

Presentaties Dutch E-culture Days op YouTube

Dutch Eculture Days Helsinki (foto: Virtueel Platform)

— Op 21 en 22 juli 2012 bracht Virtueel Platform Nederlandse e-cultuur naar Finland tijdens het World Design Capital evenement. Presentaties van onder andere Floris Kaayk, Jasper Koning, Kars Alfrink en Alper Çuğun zijn nu te zien op YouTube.

Dutch E-culture Days bracht een breed e-cultuurprogramma naar het Finse Helsinki met presentaties, filmvertoningen en de mogelijkheid om de makers zelf te spreken.

Jasper Koning van de VPRO presenteerde Nederland van Boven en gaf een kijkje achter de schermen van deze crossmediale productie. Op het eerste gezicht saaie databases worden door middel van datavisualisatie omgezet in visueel aansprekende beelden voor televisie en interactieve kaarten voor het internet.

Met zijn project Human Birdwings wist Floris Kaayk iedereen op het verkeerde been te zetten. Als Jarno Smeets creeërde hij de illusie dat hij kon vliegen zonder motoren, puur op eigen kracht. Het project werd geproduceerd door Revolver Media.

Hij kreeg steeds meer volgers die in hem geloofden en uiteindelijk maakte hij in De Wereld Draait Door bekend dat de beelden van Human Birdwings niet echt waren. Wat het wél is, is een geweldig transmediaproject. Daarover kun je meer horen in de presentatie die hij gaf op de Dutch E-culture Days.

​Alper Çugun van Hack de Overheid zet zich in voor openheid van overheidsdata. Met app-competities als Apps for Amsterdam zorgt Hack de Overheid voor een impuls op het gebied van ontwikkeling van applicaties. In zijn presentatie praat hij over het belang van open data en het opzetten van app-competities. Lees ook het interview dat Virtueel Platform eerder met hem deed over de keerzijde van gamification.

Kars Alfrink van Hubbub praatte over zijn project Play Pilots en sociale games. Met Play Pilots verzorgde hij games en speelse ervaringen op en rond een aantal festivals in Utrecht. Andere projecten van Hubbub zoals Pig Chase en Koppelkiek, zijn opgenomen in de Virtueel Platform Best Practice.

Bekijk op Flickr alle foto's van het evenement, bijvoorbeeld van de tracking cookies van medialab SETUP waarmee bezoekers hun gemoedstoestand aan konden geven door een QR-code op een koekje te scannen. Bekijk het programmaboekje en meer informatie over de Dutch E-culture Days op virtueelplatform.nl/dutcheculturedays.

Share

Facebook comments