Nieuws /

Start je eigen Fablab met behulp van FABFUSE2012

RevSpace (foto: revspace.nl)

— FABFUSE2012 laat je zien hoe een Fablab werkt en hoe je er zelf een op kunt zetten. Tijdens dit driedaagse evenement kun je luisteren naar presentaties en zelf aan de slag met praktische workshops.

​Van 8 tot en met 11 augustus verzamelt iedereen die geïnteresseerd is in digitale fabricatie zich in Fablab Amersfoort voor FABFUSE2012, de eerste internationale, onafhankelijke fablabconferentie ter wereld.

Onafhankelijke Fablabs

Fablabs ontstaan niet meer voornamelijk onder de vleugels van grotere instituten. Het aantal financieel onafhankelijke fablabs neemt sterk toe. Omdat er in de huidige crisis veel (culturele) budgetten gekort worden is het belangrijk om ook naar alternatieven te kijken. Daarom roept FABFUSE2012 iedere initiator van een fablab, zowel gevestigd als beginnend, op om zijn of haar ideeën en visies te komen delen tijdens de conferentie.

De conferentie zal zich vooral richten op de praktische zaken rond het opstarten van een nieuw en onafhankelijk fablab. Hoe bouw je een organisatie op en hoe zorg je voor continuïteit? Welke hard- en software moet er aanwezig zijn? En, heel belangrijk, hoe kunnen we onze kennis delen?

4485
Fablab Amersfoort (Foto: Fablab Amersfoort)

Praktische workshops

De verschillende workshops en presentaties zullen daarom ook voornamelijk meer praktisch gericht zijn. Zo zal er bijvoorbeeld uitgelegd worden hoe je een fablab opzet zonder sponsoring, wat je allemaal moet weten om te kunnen 3D-printen en hoe we een brug kunnen slaan tussen fablabs en educatie. Bekijk het hele programma op de website.

Omdat de conferentie voor en door de bezoekers wordt georganiseerd, is er de verwachting dat deelnemers ook op een manier een bijdrage leveren. Geef je geen presentatie of workshop dan kun je bijvoorbeeld ook samenvattingen schrijven van de presentaties of naderhand de opnames editen. Wil je meewerken? Stuur dan een bericht naar de organisatie.

De kosten voor de conferentie bedragen 90 euro in de voorverkoop en 120 euro aan de deur. Ontbijt en lunch tijdens de conferentie zijn daarbij inbegrepen, evenals een diner voorafgaand aan de conferentie op 8 augustus. Tickets kunnen online besteld worden.

Share

Facebook comments