Nieuws /

Toekomstverkenning Kunst en Techniek van start

Biomodd (foto: Angelo Vermeulen)

— Op 26 april en 24 mei organiseert Stichting Toekomstbeeld der Techniek twee startconferenties voor de toekomstverkenning kunst en techniek.

Met de toekomstverkenning kijkt Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) naar de rol die techniek en technologie hebben bij het ontstaan van kunst. Hoe ontwikkelt bijvoorbeeld het aanbod van nieuwe materialen, media, tool en processen? En hoe verandert hierdoor het werk van de kunstenaar?

Ook wordt gekeken naar de betekenis van technologie voor bestaande kunst. Hier probeert STT trends en uitdagingen scherp te krijgen die te maken hebben met de presentatie en representatie van kunst.

4297
Toekomstverkenning Kunst en Techniek (logo: STT)

Startconferenties kunst en techniek

Tijdens de startconferenties wordt ingegaan op verschillende vragen. Op 26 april staat de vraag centraal welke rol techniek en technologie speelt in kunst(re)presentatie. Op 24 mei wordt gekeken naar de relevantie van nieuwe techniek en technologie bij het maken van kunst.

Sprekers op 26 april zijn onder andere Annet Dekker (curator en onderzoeker), Joris Dik (​hoogleraar Materials in Art & Archaeology aan de TU Delft) en Ysbrand Hummelen (Senior Onderzoeker bij Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

Op 24 mei zullen Taconis Stolk, Willem Velthoven (onder voorbehoud), Angelo Vermeulen en Rob Zwijnenberg spreken.

Meer informatie is beschikbaar via de website van STT. Ook is een PDF beschikbaar met meer informatie over de toekomstverkenning kunst en techniek.

Eerder verscheen van STT onder andere andere een drieluik over Serious Gaming.

Share

Facebook comments