Nieuws /

Transnatural Festival onderzoekt de balans tussen innovatie en ecologie

Julian Oliver Transparency Grenade (foto: Julian Oliver)

— Transnatural Festival gaat vanaf 7 september op zoek naar de balans tussen technologische innovatie en ecologie. Met een tentoonstelling, tweedaagse conferentie, performances en een muziekprogramma wordt de bezoeker meegenomen op deze zoektocht.

Het kunst-, design- en technologiefestival Transnatural heeft dit jaar als thema The State of Autonomy. Transnatural onderzoekt nieuwe manieren waarop we onze afhankelijkheid van systemen kunnen verminderen, en stelt de vraag hoe we technologische kennis kunnen inzetten zonder dat we de regels van de natuur negeren.

Tentoonstelling en conferentie

Transnatural laat met de tentoonstelling in Science Center NEMO van 7 september tot en met 7 oktober vernieuwende ideeën en concepten zien. Zo zul je kennismaken met autonome wezens en systemen, zul je nieuwe manieren ontdekken om energie op te wekken en voedsel te oogsten, en krijg je innovatieve materialen te zien waar veel nieuwe toepassingen voor zijn te bedenken.

In samenwerking met PICNIC wordt op 17 en 18 september een tweedaagse conferentie georganiseerd. In de presentaties zullen onderzoeken, projecten, diensten en producten worden gepresenteerd op het gebied van energie, vooruitstrevende materialen en duurzame bronnen.

Club Transmediale

Tijdens de twee festivaldagen op 7 en 8 september is er een performance- en muziekprogramma. Ook zal het Berlijnse festival Club Transmediale een avond- en nachtprogramma organiseren met installaties en vooruitstrevende electromuziek.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op transnatural.nl.

Share

Facebook comments